miercuri, 14 septembrie 2016

Cele mai bune site-uri de vreme

In acest articol vom trece in revista cateva dintre cele mai bune site-uri de vreme din Romania. Ne vom uita in special la modalitatea simpla si eleganta de prezentare a informatiilor meteo precum si la acuratetea datelor. Vom analiza prezentarea informatiilor despre vreme atat pe zile calendaristice cat si pe urmatoarele ore.

1. Vremea.pro

Vremea.pro ne place in mod deosebit datorita elementelor grafice superbe si a modului foarte intuitiv de folosire.

Pagina principala a site-ului ofera o imagine generala a starii vremii in intreaga tara cu o harta interactiva ce prezinta vremea in principalele orase: Bucuresti, Brasov, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Galati, Oradea si Timisoara.

Starea vremii se poate vizualiza atat pe 10 zile at si pe ore. De exemplu, pentru orasul Bucuresti puteti vedea vremea in Bucuresti pe 10 zile sau vremea in Bucuresti pe ore.


2. Vremea.meteoromania.ro

Acesta este site-ul Administratiei Nationale de Meteorologie si prezinta informatii detaliate si precise despre stare vremii in toare orasele si regiunile tarii.

Pe langa prognoza meteo pe 10 zile si pe urmatoarele ore, sunt prezentate si informati interesante despre curentii de aer si vant, presiunea atmosferica, fenomene severe, precum si imagini radar si satelit.


3. Vremea.com

Vremea.com prezinta conditiile meteo curente, inclusiv temperatura resimtita, umiditatea aerului, presiunea atmosferica si vizibilitatea. Datele meteo sunt prezentate detaliat pe urmatoarele 30 de ore si vizualizate grafic, precum si pe urmatoarele 10 zile.

Pe langa datele despre starea vremii, site-ul mai prezinta si informatii interesante despre locatia geografica a oraselor (longitudinea, latitudinea si altitudinea) precum si orele la care rasare si apune atat soarele cat si luna.


4. Vremea.ro

Vremea.ro prezinta conditiile meteo curente, inclusiv temperatura, starea vremii, presiunea atmosferica si informatii despre vant. Datele meteo sunt prezentate detaliat pe urmatoarele 10 zile impreuna cu harta precipitatiilor din satelit oferita de EUMETSAT si cu harta fulgerelor oferita de www.Blitzortung.org.

Pe langa informatiile despre starea curenta a vremii, site-ul mai prezinta si articole meteo despre cum va fi vremea in saptamana curenta precum si prognoza meteo pentru weekend-ul care urmeaza.


5. Vremea.net

Vremea.net prezinta informatii detaliate despre conditiile meteo curente, inclusiv temperatura perceputa, cantitatea de precipitatii pe 3 ore, probabilitatea de precipitatii, viteza vantului, directia vantului si rafalele de vant. Intervalul de prognoza poate fi selectat fie pe urmatoarele 6 ore, fie pe urmatoarele 7 sau 14 zile.

Site-ul prezinta starea vremii in numeroase orase din tara precum si vremea de la mare si de la munte.